top of page

Aparat dentar DAMON

Aparatul DAMON reprezintă cea mai modernă soluție de tratament cu brackeți.
DAMON este un sistem de aparate autoligaturante care elimină în totalitate necesitatea aplicării modulelor elastice, fixarea arcului fiind realizată cu ajutorul unei clăpițe care se închide/deschide.
Odată ce necesitatea aplicării acestor module elastice este eliminată, arcurile special concepute pentru acest sistem glisează liber în bracket, ceea ce duce la un tratament mai rapid față de aparatele clasice, mai puține vizite la controalele periodice și un confort mai mare al pacientului.
Lipsa modulelor elastice elimină de asemenea acumularea în exces a plăcii bacteriene ceea ce-l face să fie cel mai ușor de curățat aparat dentar.

Aparat Damon Clear (fizionomic)

Aparatul DAMON Clear este un aparat dentar autoligaturant cu brackeți transparenți. Este special conceput pentru pacienții care doresc un aparat dentar autoligaturant, dar care își doresc și un zâmbet estetic pe toată durata tratamentului.

Aparat Damon Q
(metalic)

Aparatul DAMON metalic Q este în prezent cel mai bun aparat dentar autoligaturant din ortodonție. Singurul dezavantaj al acestui tip de aparat este aspectul, care nu este unul fizionomic.

Avantajele aparatelor DAMON

Mai rapid

Tratamentul cu aparatul dentar Damon este cu pana la 6 luni mai rapid comparativ cu aparatul dentar clasic. Sistemul autoligaturant Damon funcționeaza 24/7 și asigură alinierea dinților pentru a crea un zâmbet ce va îmbunătăți semnificativ aspectul facial al pacientului.

Mai confortabil

Aparatul dentar DAMON ofera un tratament ortodontic mai confortabil decat aparatul dentar clasic. Sistemul autoligaturant Damon elimina modulele elastice care tin arcul in bracket. De asemenea, dimensiunea aparatului este mai mica comparativ cu cea a unui aparat dentar clasic.

Mai putine vizite la clinică

Aparatul dentar DAMON necesita mai putine vizite la medicul ortodont. In cazul aparatelor clasice, pacientul trebuie sa vina la clinica o data pe luna pentru a activa aparatul dentar. In cazul sistemului autoligaturant Damon, aceste vizite se vor efectua o data la 2-3 luni.

Mai ușor de curățat

Aparatele dentare DAMON, datorita lipsei modulelor elastice, sunt mai ușor de curățat, placa bacteriană este redusă semnificativ în comparatie cu aparatele dentare clasice, iar pacientul are posibilitatea de a avea o igienă dentară mai bună.

bottom of page