top of page
Caută

Ce aparat dentar sa aleg?

Actualizată în: 2 nov. 2022

În ziua de astăzi exista nenumărate tipuri de aparate ortodontice din care poți alege în funcție de nevoile tale (factor estetic și de problemele dentare) . Vestea bună este că la noi în clinică poți opta pentru orice aparat dentar existent în prezent atât pentru adulți cât și pentru copii. Un lucru esențial în evoluția tratamentului ortodontic este și calitatea bracket-urilor și originea acestora. Noi folosim seturi de bracket-uri originale din Germania sau SUA.Aparat autoligaturant DAMON metalic

Aparatul DAMON Q metalic este cel mai bun aparat dentar autoligaturant din ortodonție la momentul actual. Rapid și fără module elastice, facilitează o igiena mai bună decât la aparatele clasice.

+ rapid, timp, igiena, modern, costuri medii

- estetic, fix


Aparat autoligaturant DAMON Clear

Aparatul DAMON transparent îmbină caracteristicile deosebite ale aparatelor autoligaturante cu factorul estetic. Are bracket-urile transparente, deci aproape invizibile! Rapid și fără module elastice, facilitează o igienă mai bună decât la aparatele clasice.

+ estetic, rapid, timp, igienă, modern, costuri mai mari

- fix


Aparat dentar clasic fix metalic

Se folosesc module elastice. Un aparat eficient și o alegere foarte buna atunci când este important și factorul financiar.

+ costuri mai reduse, poți alege culoarea modulelor elastice

- estetic, fix, igienă, rapid, timp


Aparat dentar clasic fix Safir

Se folosesc module elastice. Un aparat eficient și o alegere foarte buna atunci când sunt importanți factorii estetic și financiar. Are bracket-urile transparente.

+ estetic, costuri mai medii, poți alege culoarea modulelor elastice

- fix, igienă, rapid, timp


Aliner Spark

Gutierele Spark sunt seturi de gutiere perfect transparente care se schimbă la 12-14 zile; acestea sunt realizate printr-un plan de tratament computerizat. Igiena este foarte facilă. Unele cazuri nu pot fi rezolvate cu acest aparat, dar pentru acest lucru medicul specialist trebuie sa evalueze cazul.

+ estetic, igienă, rapid, timp, confortabil, modern, mobilizabil

- costuri mai mari, unele cazuri nu pot fi rezolvate cu acest tip de aparat


Aliner Invisalign

Gutierele Ivisalign sunt seturi de gutiere perfect transparente care se schimba la 12-14 zile; acestea sunt realizate printr-un plan de tratament computerizat. Igiena este foarte facilă. Unele cazuri nu pot fi rezolvate cu acest aparat, dar pentru acest lucru medicul specialist trebuie sa evalueze cazul.

+ estetic, igienă, rapid, timp, confortabil, modern, mobilizabil

- costuri mai mari, unele cazuri nu pot fi rezolvate cu acest tip de aparat


Aparat dentar lingual Incognito

Aparatele dentare Incognito sunt aparate total invizibile pentru ceilalți deoarece ele sunt montate în spatele dinților pe partea cu limba și cerul gurii.

+ estetic, modern

- confort, igienă, rapid, timp, fix, costuri mai mari

</