top of page

Ce trebuie să știi despre implantul dentar?

Actualizată în: 4 apr.


implant dentar pret

Ce este implantul dentar? Implantul dentar este o piesă din titan, mai exact o rădăcină artificială, care se inserează în os la nivelul mandibulei sau al maxilarului, în locul unui dinte lipsă. Față de punțile clasice sau de protezele mobile, implanturile dentare au durată de viață mult mai mare. Acestea asigură funcționalitate danturii și reprezintă un tratament stomatologic ce poate fi ales indiferent de vârstă. Un implant dentar este, in cele mai multe cazuri, cea mai buna solutie pentru un dinte lipsă sau pentru înlocuirea unuia care nu mai poate fi salvat. Ofera un aspect natural si se simte exact ca orice alt dinte. Rata de succes a tratamentului cu implant dentar în general depășește 98% la nivel global. În clinica Forever Smile orice implant care nu se vindecă corect/osteointegrează este înlocuit GRATUIT, fără alte costuri suplimentare.

Etapele tratamentului cu implant dentar:

Consultația Medicul specialist chirurg în această etapă evaluează starea cavității orale a pacientului, identifică și diagnostichează afecțiuni existente, dacă este cazul. Astfel stabilește dacă pacientul este sau nu candidat pentru acest tip de tratament. Analize de sânge Siguranța pacientului și predictibilitatea tratamentelor reprezintă obiectivele principale pentru noi. De aceea, nu putem lua în calcul un tratament complex precum implantul dentar fără să avealuam dacă organismul tău este capabil să susțină regenerarea țesuturilor. Asanarea cavității orale Înainte de orice procedură chirurgicală, cavitatea orală va fi igienizata și asanată de infecții - se tratează cariile și problemele parodontale. Implantul dentar este un dispozitiv medical steril și nu trebuie contaminat sub nicio formă cu microbi din gură. Inserarea implantului dentar Implantul este inserat în os printr-o procedură chirurgicală total nedureroasă și cât se poate de minim invazivă. Experiența vastă a specialiștilor noștri în domeniul implantologiei dentare și tehnologia de ultima generație din dotare ne aduc succesul la finalul oricăror tratamente cu implant dentar, de la cele simple, clasice, la cele cu grad mare de dificultate. Recuperarea după implantul dentar În primele ore de la operație te poți confrunta cu:

  • durere la nivelul zonei asupra căreia s-a intervenit chirurgical;

  • umflătură la nivelul feței, în zona operată, care se va diminua treptat după 3 zile;

  • vânătăi ușoare la nivelul feței;

  • dificultate în a deschide gura la capacitate maximă = trismus;

  • ușoare sângerări.

Dacă ești fumător, trebuie să știi că tutunul încetinește viteza de vindecare și osteointegrare a implantului dentar. În această perioadă, respectă măsurile de igienă orală și consumă alimente semilichide, la temperatura camerei. Îndepărtarea firelor de sutură Controlul pentru îndepărtarea firelor se efectuează la 7-10 zile de la intervenție, urmând ca, după 3-9 luni, pacientul să revină la cabinet pentru evaluarea stării de integrare a implantului. Ataşarea bontului de vindecare – se realizează după 6 luni. Etapa de protetică post-implant – medicul specializat în protetică dentară colaborează cu tehnicianul dentar pentru realizarea coroanei, a punţii dentare sau a dintelui propriu-zis. Îngrijirea ulterioară – presupune respectarea cu stricteţe a igienei dentare zilnice, periajul profesional şi detartraj la fiecare 6 luni şi vizite regulate de profilaxie.

25 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page