top of page

Ai în plan un bebeluș? Ce trebuie să știi despre dinti în sarcina? Ai grijă de tine și de copilul tău încă de la început.

Actualizată în: 4 apr.


sanatatea orala în sarcina

În primul rând alături de analize îți recomandăm să faci o vizită și la medicul dentist ca să fii sigură că pe durata celor 9 luni nu vei avea probleme și nici apoi în perioada de alăptare. Din păcate nu de puține ori vin mămici la cabinet în urgență.

În al doilea rând pe durata sarcinii schimbările hormonale pot aduce modificări și la nivelul cavității bucale. Întâlnim des gingivita de sarcină, care se manifestă prin înroșirea și creșterea în dimensiune a gingiei precum și sensibilitate. Acestea pot fi prevenite printr-o igienă riguroasă: periaj corect de 2 ori pe zi, periuța schimbată la 2-3 luni (sau capătul periuței în cazul celor electrice), ață dentară și apă de gură, precum și detartrajele periodice, care nu trebuiesc în nici un caz evitate pe perioada sarcinii. În cazul în care sesizezi modificări adresează-te medicului dentist. O simpla igienizare îți poate rezolva problema și astfel sa lipsească orice problema de dinti în sarcina!

3 afișări0 comentarii
bottom of page